Pemulihan Asid Reflux Asli - Menghapuskan Gejala Anda

Pemulihan Asid Reflux Asli - Menghapuskan Gejala Anda

Refluks asid yang paling dan gejala GERD boleh dikurangkan dan dirawat secara berkesan dengan ubat refluks asid semula jadi. Ini termasuk perubahan diet dan meningkatkan pengambilan makanan dan herba tertentu. Tanda-tanda yang disebabkan oleh asid perut bocor semula ke dalam esofagus.

Gejala yang disebabkan oleh asid refluks termasuk:
· Heartburn
· Sakit tekak
· Serak
· Sakit dada
· Hakisan esofagus

Gejala di kalangan wanita hamil boleh termasuk:
· Loya
· Memuntahkan
· Muntah
· Kesukaran untuk menelan

Rawatan dan Kesihatan Semulajadi Pemulihan

Rawatan tradisional yang ditetapkan oleh doktor anda untuk refluks asid mungkin termasuk dadah atau ubat-ubatan, bagaimanapun ini sering mempunyai kesan sampingan yang serius ada yang boleh mengancam nyawa. Antasid mungkin cara yang paling biasa penghidap pertempuran pedih ulu hati yang lembut, perubahan bagaimanapun mudah dalam diet dan corak pemakanan bersama-sama dengan lain-lain ubat semula jadi telah menunjukkan untuk menjadi semua bahawa kebanyakan orang perlu untuk mengatasi gejala mereka.

Ubat semula jadi dan rawatan rumah bukan sahaja lebih murah daripada ubat-ubatan dan ubat-ubatan yang ditetapkan, tetapi mempunyai sejarah yang lebih berkesan dan boleh membantu meningkatkan kesihatan badan anda secara keseluruhan juga. Banyak ubat-ubatan refluks asid sudah boleh didapati di pantri atau dapur kabinet anda dan mudah untuk melaksanakan ke dalam rutin harian anda.

Ia biasanya difahami bahawa memakan makanan yang pedas dan sangat berasid serta alkohol dan kopi boleh meningkatkan dan meningkatkan refluks anda dan gejala GERD. Menggantikan makanan ini dengan lebih banyak makanan beralkali boleh membantu untuk meneutralkan kesan-kesan refluks. Walau bagaimanapun terdapat banyak lagi yang perlu dilakukan untuk menyembuhkan gejala refluks asid anda. Ubat-ubatan alternatif termasuk memakan makanan semula jadi dan produk serta termasuk herba tertentu dalam diet anda atau menggabungkan mereka ke dalam hidangan anda. Sesetengah orang mempunyai kejayaan dengan beralih kepada karbohidrat rendah dan diet gula yang rendah seperti diet South Beach yang terkenal.

Beberapa ubat-ubatan semula jadi dan bahan-bahan termasuk:
· Madu
· Mint
· Adas
· Ginger
· Chamomile Jerman
· Epal merah
· Elm yang licin

Dalam ubat semula jadi yang lalu telah sebahagian besarnya telah diabaikan oleh budaya barat dan pakar perubatan barat, walaupun mereka kini diberikan kredit lebih dan mula diajar di sekolah-sekolah perubatan. Sudah tentu sebahagian besar ini telah didorong oleh ego dan kebanggaan untuk membangunkan sains baru dan juga sifat kapitalis budaya barat seperti Amerika Syarikat, yang malangnya meletakkan keuntungan sebelum kesejahteraan daripada itu penduduk dan pesakit.

Sesetengah tidak pernah di dengari ubat refluks semula jadi termasuk minum susu dicampur dengan 7 Up dan ekstrak daun articok. Berbeza dengan pemikiran biasa beberapa masalah refluks asid adalah disebabkan oleh perut menghasilkan asid perut terlalu sedikit. Ini menyebabkan kandungan perut untuk kekal di dalam perut terlalu lama. Pemulihan dalam kes ini termasuk minum cuka epal cider (ACV) yang boleh menambah jumlah yang betul asid kepada diet anda untuk menggalakkan mengosongkan perut untuk mengurangkan gejala refluks asid anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar