Bawang putih - The Best of Home Pemulihan

Bawang putih - The Best of Home Pemulihan

Ahli-ahli sejarah memberitahu kita orang Mesir adalah yang pertama ke ladang bawang putih. Hamba bekerja keras telah diperuntukkan bahagian bawang putih setiap hari untuk meningkatkan kekuatan mereka dan menjaga mereka yang sihat. Malah, 15 paun bawang putih akan membeli lelaki sihat untuk pasukan pembinaan piramid raja. Kuno disebabkan banyak kualiti yang suci kepada mentol aromatik. Ketulan herba ini telah dikebumikan bersama-sama dengan firaun mati sebagai ubat rumah untuk apabila mereka dikejutkan di dunia di bawah. Ahli-ahli arkeologi mendapati mentol daripada bawang putih tersebar di sekitar makam Raja Tut apabila ia telah ditemui.

Yunani purba dan Rom juga membuat rawatan rumah yang diperbuat daripada bawang putih. Askar dan gladiators makan tumbuhan sebelum memasuki pertempuran. Bidan digantung ulas bawang putih di dalam bilik bersalin untuk mengelakkan entiti jahat dari mencuri bayi yang baru lahir. Hippocrates, yang dikenali sebagai bapa di dunia perubatan, kerap ditetapkan rawatan rumah yang diperbuat daripada bawang putih untuk pelbagai penyakit. Ini adalah pada tahun 400 SM. Bawang putih juga digunakan untuk melawan jangkitan, kusta dan gangguan pencernaan.

Reputasi Bawang putih sebagai penawar semua loji diteruskan sepanjang Zaman Pertengahan, di mana peneroka yang telah membawanya ke Amerika. Namun, manakala dianggap ubat mujarab, memasak dengan bawang putih belum lagi bermula. Memasak bawang putih bersama-sama dengan menggunakannya dalam rawatan rumah adalah kejadian yang agak moden. Semasa Perang Dunia Pertama tentera Rusia digunakan bawang putih untuk merawat barisan hadapan kecederaan, luka dan jangkitan. Medics digunakan lumut direndam di dalam bawang putih sebagai antiseptik untuk membungkus luka yang membolehkan mereka untuk sembuh.

Walaupun penisilin telah ditemui dan digunakan pada tahun 1928, bawang putih masih digunakan apabila penisilin yang tidak boleh didapati. Herba hari ini mendesak bawang putih sebagai ubat rumah untuk selsema, masalah usus, menurunkan tekanan darah dan melawan penyakit jantung. Bawang putih rawatan rumah dicampur begitu popular bahawa saintis moden dan penyelidik sedang menjalankan berterusan kajian untuk menentukan bagaimana lagi kilang awet muda boleh dimasukkan untuk digunakan. Dan ia seolah-olah tidak kira jika bawang putih dipotong, dihancurkan, dihancurkan, atau dikunyah. Apa harta ajaib ia mempunyai kerja-kerja dalam mana-mana bentuk yang ia digunakan.

Hari ini orang dijadualkan untuk pembedahan atau prosedur pergigian, dan mereka yang mempunyai gangguan pendarahan adalah dinasihati untuk berhenti makan dalam jumlah yang besar bawang putih sehingga selepas prosedur mereka kerana bawang putih adalah pencair darah semula jadi. Untuk selamat, ia adalah disyorkan bahawa anda bercakap dengan pembekal penjagaan kesihatan anda jika anda sebenarnya makan dalam jumlah yang melebihi perasa yang lazat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar